13 okt, 2016

Yogesh Gupta aangesteld als nieuwe CEO van Progress

Progress heeft Yogesh Gupta (56) aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer. De huidige CEO Phil Pead treedt af, maar blijft actief binnen de raad van bestuur.

Voordat Gupta bij Progress in dienst trad, was hij van 2013 tot 2015 President en Chief Executive Officer bij Kaseya Inc., leverancier van IT Cloud managementsoftware. Als CEO van Kaseya ontwikkelde Gupta een nieuwe groeistrategie en leidde hij de organisatie door een product- en bedrijfstransformatie. Daarvoor was hij Chief Executive Officer bij FatWire Software. Onder zijn leiding groeide FatWire Sofware uit tot een leidend softwarebedrijf in web experience management en realiseerde hij binnen drie jaar een verdubbeling van de omzet, door nieuwe producten voor social, web en mobiele presence management en cloud-gebaseerde diensten te leveren. Voor zijn werk bij Fatwire Software, was Gupta Chief Technology Officer en Chief Strategist bij Computer Associates.

De juiste persoon
Volgens John R. Egan, voorzitter van de raad van bestuur bij Progress, is Yogesh de juiste persoon om Progress de toekomst in te leiden. “De raad overwoog verschillende kandidaten om de beste leider voor ons bedrijf, medewerkers, klanten en partners te vinden. Met Yogesh hebben we een persoon met een bewezen staat van dienst gevonden. Hij weet geweldige resultaten op investeringen te behalen, door middel van innovatieve groeistrategieën en een sterke uitvoering. Hierdoor is hij de perfecte kandidaat om ons bedrijf nog verder te laten groeien.”

Strategisch fundament
“De laatste vier jaar zijn we met Progress een andere weg ingeslagen en hebben we een strategisch fundament gebouwd om te groeien”, zegt Phil Pead. “Het is nooit eenvoudig om af te treden, maar gezien de kwaliteiten van Yogesh in combinatie met de vooruitgang die we hebben geboekt, vond ik dit het juiste moment. Op deze manier konden wij Yogesh in dienst nemen om hem de volgende groeifase van Progress te leiden. Ik ben erg blij dat ik Yogesh welkom kan heten als onze nieuwe CEO.”

Enthousiast
De nieuwe CEO van Progress Yogesh Gupta is enthousiast om onderdeel uit te maken van Progress. “Progress heeft de zeldzame combinatie van een toegewijd klantenbestand, sterke producten, getalenteerde medewerkers, betrokken bij technologie en innovatie en het momentum in de markt. Ons doel blijft onveranderd; we willen ontwikkelaars in staat stellen om de applicaties van de toekomst te bouwen. Applicaties die uitdagende klantervaringen bieden, gebruikmaken van bedrijfsdata en draaien op het meest schaalbare en betrouwbare platform in de industrie.”
Share this press release: