16 dec, 2013

Progress: vijf ontwrichtende IT-trends voor de zakelijke markt van 2014

PaaS, snelle applicatieontwikkeling, Internet of Things en analytics gaan in 2014 organisaties veranderen

Rotterdam
16-Dec-2013

Rotterdam, 16 december 2013 – Cloud-, mobile- en social-technologieën dwingen de IT-sector om zichzelf min of meer opnieuw uit te vinden. Dit is noodzakelijk om te anticiperen op de snelle veranderingen waarmee ondernemingen en organisaties geconfronteerd worden. Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat er steeds meer behoefte is aan toegang tot informatie en dit dwingt grote ondernemingen om zich voortdurend aan te passen. Progress (NASDAQ:PRGS) voorspelt vijf belangrijke technologietrends die komend jaar gaan domineren.

  1. The Internet of Things zorgt niet voor harmonie binnen de IT. Terwijl ontwikkelaars en IT-beslissers hun handen al vol hebben aan alle veranderingen die veroorzaakt worden door het toegenomen gebruik van smartphones, tablets en het BYOD (Bring Your Own Device)-beleid, staat ze nog heel veel te wachten. The ‘Internet of Things’, een verzamelterm voor draagbare persoonlijke technologie, smart consumenten en medische devices, maar ook alle andere machines en sensoren die verbonden zijn met internet, zal voor nog meer verandering gaan zorgen. Het bijna onbeperkt aantal adressen dat beschikbaar is door de adoptie van IPv6 maakt dat schaalbaarheid en complexiteit een nieuwe betekenis gaan krijgen en voor een nieuwe data-explosie zorgen die benut moet worden. Bovendien worden devices steeds slimmer waardoor onderlinge communicatie tussen devices belangrijker gaat worden dan de communicatie tussen individuen.
  2. Analytics treedt op de voorgrond. Analytics wordt in 2014 eindelijk niet meer alleen gebruikt voor analyse achteraf. Jarenlang was de hoogste prioriteit het verbinden en verplaatsen van data en het direct uitrollen van functionaliteit. Analytics werd vooral gezien als een toevoeging en niet als een noodzakelijk onderdeel.
  3. Iedereen heeft aandacht voor het ontwikkelen van apps. De verdere adoptie van het model-gedreven, gedemocratiseerd en gebruikergericht ontwikkelen van apps zorgt ervoor dat er ook hogere verwachtingen worden gesteld aan de wijze waarop applicaties geleverd worden. Hierdoor worden nieuwe ontwikkeltools en –methoden, die er op gericht zijn om het implementatieproces te versnellen, eerder overgenomen om de voorspelbaarheid en de betrouwbaarheid te vergroten, te voldoen aan strengere service level agreements en de kosten onder controle te krijgen.
  4. IT-budgetten verschuiven. De opkomst van cloud en gedemocratiseerde trends op het gebied van applicatieontwikkeling zorgen voor vele nieuwe mogelijkheden. Met name afzonderlijke bedrijfsonderdelen die steeds vaker het heft in eigen handen nemen en op zoek gaan naar resources ter ondersteuning van hun eigen projecten of de strijd aan gaan met IT om meer budget. Dit leidt ertoe dat ondernemingen en CIO’s manieren moeten vinden om hierop in te haken zonder de controle te verliezen over informatie, beveiligingsrisico’s in de hand te werken of nieuwe wegen in te slaan die kunnen leiden tot mislukte IT-projecten en extra kosten in de toekomst. In het tijdperk van snelle transformatie moeten zij voorop blijven lopen op deze ontwikkeling en de leiding nemen.
  5. PaaS wordt mainstream. Platform-as-a-Service wordt eindelijk mainstream in 2014. Veel bedrijven en IT-beslissers kiezen voor deze cloud-laag omdat het ondersteuning biedt voor betere en snellere ontwikkeling, agility, analytics, cloud-gebaseerde kostenvoordelen en grotere schaalbaarheid. Het bieden van de structuur en controle die bijdraagt aan het realiseren van de korte termijn doelstellingen en strategische wensen van het management zal de adoptie verder versnellen. De functionaliteit die via PaaS beschikbaar is leidt tot verdere organisatorische veranderingen. Specialisten binnen de organisatie krijgen de beschikking over krachtige data-integratie tools en maken data-integriteit eenduidig.

Karen Tegan Padir, Chief Technology Officer bij Progress stelt: “Of het nu the Internet of Things, big data, cloud of mobility is, bedrijven moeten zich opmaken voor snelle veranderingen in 2014. Succesvolle organisaties kijken in eerste instantie naar de behoefte van de eindgebruiker en bieden hen de tools die zij nodig hebben om productief en efficiënt te zijn. Het is niet langer ‘one size fits all’. Voor sommigen betekent dit het benutten van PaaS om applicatieontwikkeling te versnellen, voor anderen betekent dit het lanceren van een enterprise app store om medewerkers toegang te bieden tot apps binnen een veilige omgeving. Het gaat in ieder geval om het bieden van informatie en het toegang krijgen tot data, waar en wanneer dan ook.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Progress Software
Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS) vereenvoudigt de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van bedrijfsapplicaties op iedere smartphone, tablet of laptop, zowel lokaal als in de cloud. Dit met minimale complexiteit van IT en een lage total cost of ownership. Meer informatie: www.progress.com/nl

Volg Progress Software op Twitter: @ProgressSW_BNL
Voor verdere persinformatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations
Tel: +31 (0)40 235 46 00+31 (0)40 235 46 00
E-mail: progressNL@lewispr.com

Share this press release: