5 jul, 2017

Progress neemt leider in Backend as a Service (BaaS) technologie Kinvey over

Acquisitie versnelt de levering van een cognitive-first strategie en combineert de backend oplossingen van Kinvey met de frontend, dataconnectivity en predictive analytics technologieën van Progress


Progress (NASDAQ: PRGS) heeft de overname van Kinvey aangekondigd, een privaatbedrijf uit Boston dat gespecialiseerd is in Backend as a Service (BaaS)-technologie. De acquisitie is een belangrijk onderdeel van de strategie van Progress om het beste platform te bieden voor het ontwikkelen en leveren van moderne, cognitieve applicaties. Deze overname volgt op de acquisitie van machine learning en predictive analytics leverancier DataRPM eerder dit jaar.

“Kinvey was een pioneer op het gebied van BaaS en levert een oplossing waarmee ontwikkelaars een serverloze en compliant cloud backend kunnen gebruiken voor elke native, hybride, web of IoT-applicatie”, zegt Yogesh Gupta, CEO, Progress. “Door Backend as a Service van Kinvey te koppelen aan onze frontend ontwikkelomgeving, predictive analytics en connectiviteitstechnologieën, doen we iets unieks; we bieden klanten de enige complete open stack voor het ontwikkelen en inzetten van cognitive applicaties.”

Kinvey wordt gebruikt door organisaties uit verschillende industrieën om moderne applicaties te ontwikkelen en in te zetten. Schneider Electric, VMware, Bell and Howell en de Thomas Jefferson University maken onder andere gebruik van de oplossing. Kinvey ondersteunt meer dan 31.000 applicaties, gebruikt door meer dan 100 miljoen eindgebruikers, van bedrijfskritische klant- en organisatieapplicaties voor verzekeraars, productie- en mediabedrijven, tot HIPAA-compliant en life-critical applicaties voor de zorg en farmacie. BaaS van Kinvey ondersteunt meer dan 10 miljard API-calls per maand en is als beste gepositioneerd in de categorie ‘huidig aanbod’ in “The Forrester Wave: Mobile Development Platforms, Q4 2016”.

Progress is onlangs uitgeroepen tot een leider in het Gartner Magic Quadrant voor mobile app development platforms. Door Kinvey’s backend platform samen te voegen met de frontend technologieën van Progress, waaronder NativeScript, Kendo UI en Telerik en ook de predictive analytics, rules engine en dataconnectivity technologieën, biedt Progress nu de beste end-to-end oplossing voor het ontwikkelen en leveren van bedrijfskritische applicaties. De kracht van Kinvey in compliance, beveiliging, prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid passen bij de focus van Progress op missiekritische bedrijfsapplicaties. De integratie van Kinvey in Progress NativeScript en DataDirect dataconnectivity producten is nu beschikbaar.

“Door Kinvey als backend platform en Progress’ frontend tools zoals Kendo UI te gebruiken, hebben we ons bouwbeheerproces getransformeerd van papier naar volledig digitaal”, zegt Bryant King, Chief Information Officer, Holder Construction. “Omdat we van beiden al klant waren, is de combinatie van Kinvey en Progress logisch. Progress levert de juiste technologieën om ons te helpen met het leveren van bedrijfskritische informatie en middelen die nodig zijn om de veranderende markt bij te houden.”

“De acquisitie van Kinvey voegt een belangrijke kracht toe aan het portfolio van Progress”, zegt Denise Lund, research director, Enterprise Mobility bij IDC. “Samen met de assets van DataRPM wordt Progress een sterke speler in de markt van intelligentie applicatieontwikkeling.”

“Bij Kinvey zijn we er trots op dat we een ongeëvenaarde ontwikkel- en operationele ervaring bieden bij het bouwen en inzetten van moderne applicaties, terwijl we voorop blijven lopen op het gebied van functionaliteit om onze te klanten blijven ondersteunen wanneer ze nieuwe innovaties voor hun digitale bedrijf willen”, zegt Sravish Sridhar, Founder & CEO, Kinvey. “Cognitive-first is de toekomst van nieuwe applicatiebelevingen en we kijken er naar uit om ons bij Progress te voegen als kerncomponent van hun leidende productportfolio voor het leveren van deze toekomst aan onze klanten.”

Progress heeft Kinvey overgenomen voor een bedrag van 49 miljoen dollar.

Over Progress
Progress  (NASDAQ: PRGS) biedt een leidend platform voor de ontwikkeling en inzet van bedrijfskritische applicaties. Progress stelt bedrijven en ISV’s in staat om cognitive-first applicaties te bouwen en te leveren, die big data gebruiken om bedrijfsinzichten en competitieve voordelen te verkrijgen. Progress biedt technologieën waarmee krachtige user interfaces voor elk device kunnen worden ontwikkeld, een betrouwbaar, veilig en schaalbaar backend platform voor de inzet van moderne applicaties en leidende dataconnectiviteit voor uiteenlopende bronnen. Daarnaast bevat het bekroonde predictive analytics die de kracht van machine learning toegankelijk maakt voor iedere organisatie.

Meer dan 1700 softwareleveranciers, 80.000 enterprise klanten en 2 miljoen ontwikkelaars vertrouwen op technologie van Progress voor hun applicaties.

Meer informatie: http://www.progress.com/ of bel ons op: 010-235 1111 (NL) / 015-307700 (BE).

Volg Progress Software op Twitter: @ProgressSWShare this press release: