4 apr, 2017

Progress neemt cognitive predictive maintenance bedrijf DataRPM over

DataRPM’s meta learning technologie wordt de nieuwe basis van de cognitive-first strategie van Progress

Rotterdam, 3 april 2017 – Progress (NASDAQ: PRGS) heeft DataRPM overgenomen. DataRPM is een particulier bedrijf en marktleider op het gebied van cognitive predictive maintenance binnen de industriële IoT-markt (IIoT). Deze overname is volledig in lijn met de strategie van Progress waarin een compleet platform wordt geboden om cognitive-first applicaties mee te bouwen en te leveren.

 

Met de acquisitie van DataRPM, maakt Progress het voor klanten mogelijk om gebruik te maken van data die eerst onberoerd bleef. Hiermee kunnen klanten snel en eenvoudig cognitieve applicaties bouwen en machine learning stimuleren. Dit houdt in dat applicaties kunnen inspelen op het gedrag van de consument door bestaande data te analyseren.

 

Als onderdeel van Progress - en dankzij meer investeringsmogelijkheden en resources - blijft DataRPM zijn cognitieve predictive maintenance oplossing voor IIoT bieden. De integratie van technologieën van DataRPM en producten van Progress is inmiddels in gang gezet. Het nieuwe aanbod wordt later dit jaar beschikbaar gesteld voor klanten en partners.

 

“Progress heeft altijd platformen geleverd voor het bouwen en draaien van bedrijfskritische applicaties. De toekomst van applicaties is cognitief en Progress wil het beste platform bieden om deze te ontwikkelen”, zegt Yogesh Gupta, CEO van Progress. “Onze klanten en partners gebruiken al veel van Progress’ belangrijkste capaciteiten voor applicaties: front-end applicaties en ontwikkeltools, mobility, back-end applicatiediensten en dataconnectiviteit. Met de acquisitie van DataRPM, hebben we nu goede predictive analysecapaciteiten die ons cognitieve applicatieplatform sterk aanvullen.”

 

Het gepatenteerde platform automatiseert predictive modeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de capaciteiten van Meta-Learning ter verbetering van de kwaliteit, betrouwbaarheid en snelheid van het voorspellen van defecten, waardoor miljoenen euro’s worden bespaard. Deze technologie maakt het voor klanten als Jaguar, Samsung en Mitsubishi Heavy Industries mogelijk om asset defaults te voorspellen en te voorkomen, hun efficiëntie te verbeteren en hun resultaten te stimuleren.

“We verwachtten dat er vanuit Progress behoefte was om de strategie omtrent cognitieve applicaties te complementeren met predictive analytics en machine learning. De overname van DataRPM is daarom een logische keuze”, zegt Matt Aslett, director of research, Data Platforms and Analytics bij 451 Research. “Het combineren van applicatieontwikkeling, dataconnectiviteit en business rule managementsoftware met  automated learning en predictive analyse is logisch bij het bieden van een platform dat het voor bedrijven mogelijk maakt om applicaties te maken die intelligent gebruikmaken van big data.”

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

 

Over Progress
Progress (NASDAQ:PRGS) is wereldwijd leider in applicatieontwikkeling, waarmee organisaties missiekritische bedrijfsapplicaties kunnen bouwen om succesvol te zijn in een steeds veranderende markt. Met een aanbod voor web, mobiel en data voor on-premise en cloud-omgevingen, ondersteunt Progress bedrijven wereldwijd bij het ontwikkelen van applicaties en draagt bij aan hun succes. Meer informatie: www.progress.nl of bel ons op: 010-235 1111 (NL) / 015-307700 (BE).

Share this press release: