25 jan, 2016

Progress levert eerste UI voor AngularJS 2 met Telerik DevCraft

Meer innovatieve .NET- en HTML5/JS-functionaliteit ten behoeve van responsive websites


Rotterdam, 25 januari 2015 - Progress (NASDAQ: PRGS) heeft een nieuwe versie uitgebracht van Telerik® DevCraft™-suite. Dit is een volledige .NET ontwikkel-toolbox voor web, mobile en desktop. De nieuwe release biedt ondersteuning voor AngularJS 2 Alpha, het JavaScript-framework, ontworpen door Google. Daarnaast ondersteunt het ontwikkelaars bij het creëren van responsive web-apps voor meerdere platformen. Progress is een van de eerste partijen in de markt die UI voor AngularJS 2 biedt.

Ondersteuning voor AngularJS 2

De Telerik-divisie van Progress werkte nauw samen met Google om een van de eerste organisaties te zijn die de nieuwste verbeteringen in AngularJS kan ondersteunen. Telerik® Kendo UI®, onderdeel van de Telerik DevCraft-suite, biedt nu ondersteuning voor zowel AngularJS 1.x en AngularJS2 Preview en werkt aan ondersteuning voor AngularJS 2 Beta (verwacht in Q2). De gebruikers van AngularJS 2 kunnen met Telerik Kendo UI eenvoudig mooie responsive web apps bouwen op AngularJS 2 Preview.

“We zorgen dat onze meest succesvolle producten voldoen aan de vraag vanuit de markt om de nieuwste web-platformen te ondersteunen. Met de ondersteuning van AngularJS 2 lopen we voorop en daar zijn we trots op”, zegt Marina Hristova, Vice President, Product Marketing & Management, Telerik DevTools, Progress. “Ons DevCraft-aanbod gaat verder dan alleen AngularJS 2 en ondersteunt ook HTML5/JS- en alle .NET-platformen. Onze tools versnellen applicatieontwikkeling via intuïtieve API’s. Telerik DevCraft is een complete oplossing voor ontwikkelaars.”

Responsive web
Telerik Kendo UI-, UI voor ASP.NET MVC- en UI voor ASP.NET AJAX-producten zijn zeer geavanceerde responsive web UI. Progress is de enige aanbieder die zulke functionaliteit biedt voor alle populaire web-platformen: HTML5, Web Forms, MVC, PHP en JSP. Nu zijn daar onder andere ook nieuwe responsive demo’s en verbeterde ondersteuning voor mobile rendering en besturing bijgekomen.

De Telerik Web UI tools in de Telerik DevCraft suite zorgen er door diverse productiviteitsverbeteringen voor dat ontwikkelaars snel en gemakkelijk web apps kunnen ontwikkelen die zeer ‘responsive’ en ‘touch’-vriendelijk zijn. Bovendien zijn deze apps platformonafhankelijk. De verbeteringen omvatten onder andere de nieuwe Visual Studio app templates en de verbeterde Smart Tags in UI voor ASP.NET AJAX.

Overige verbeteringen in Telerik DevCraft Q1 2016:

  • De officiële release van Telerik UI voor Universal Windows Platform voor Windows 10, die het nieuwste Microsoft-platform voor ontwikkeling voor meerdere apparaten ondersteunt. Deze release bevat ruim twintig besturingen, waaronder Grid, ListView, AutoCompleteTextView en SideDrawer.
  • Telerik Report Server, dat het eenvoudig delen van rapporten mogelijk maakt, is geïntegreerd met Progress® OpenEdge® en bevat verbeterde planningsmogelijkheden. Ontwikkelaars die werken aan zakelijke apps kunnen gebruik maken van Report Server en in enkele muisklikken vooraf berekende rapporten verzenden naar portefeuillehouders. Daarnaast kunnen rapporten direct vanuit Report Server in elke .NET-applicatie geëmbed worden.
  • Verbeteringen in de Mobile UI-tool omvatten een nieuwe AutoComplete TestView in UI voor iOS en verbeteringen binnen ListView en DataForm voor UI voor Android.
  • Beschikbaarheid van Spreadsheet for Telerik Kendo UI-, UI voor MVC- en UI voor ASP.NET AJAX-producten.  

 

Bezoek www.telerik.com/devcraft voor meer informatie over de Telerik DevCraft-suite en voor een gratis trial.

Op 4 februari organiseert Progress een webinar waar de details van deze release worden doorgenomen. Aanmelden kan via deze link. Een opname van de webinar is achteraf beschikbaar.
 
Over Progress
Progress (NASDAQ:PRGS) vereenvoudigt de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van bedrijfsapplicaties op iedere smartphone, tablet of laptop, zowel lokaal als in de cloud. Dit met minimale complexiteit van IT en een lage total cost of ownership. Meer informatie: www.progress.nl

Share this press release: