1 nov, 2015

Progress biedt jonge ontwikkelaars en start-ups gratis toegang tot zakelijke applicatie-ontwikkel omgeving

Progress OpenEdge Developer Kit: Classroom Edition is special voor studenten, afgestudeerden en startende ontwikkelaars die eenvoudig zakelijke applicaties willen maken 


Progress (NASDAQ: PRGS) heeft de Progress® OpenEdge® Developer Kit: Classroom Edition uitgebracht. Deze gratis te downloaden applicatie-ontwikkel toolkit biedt studenten, beginnende ontwikkelaars en toekomstige entrepreneurs een pakket met een krachtige ontwikkelomgeving voor het bouwen van zakelijke apps.

Er is momenteel een tekort van zo’n 500.000 ontwikkelaars in Europa. Om dit tekort op te vullen, worden in zowel binnen het onderwijs als binnen het bedrijfsleven naar oplossingen gezocht. Telerik, dat een jaar geleden werd overgenomen door Progress, heeft een succesvolle ‘Academy’ waar zij opleidingen verzorgen in programmeren voor zowel jonge kinderen als studenten.   

Naast de Telerik Academy probeert Progress op het eenvoudiger te maken voor onderwijsinstellingen om studenten kennis te laten maken met programmeertalen waar in de markt vraag naar is. Ook probeert Progress een groep mensen aan te spreken die zich willen omscholen tot programmeur. Door de inzet van Classroom Edition uit de Progress OpenEdge Developer Kit kunnen technologiestudenten, afgestudeerden en beginnende applicatieontwikkelaars hun skills ontplooien. Hierdoor zijn zij in staat om op een laagdrempelige en effectieve wijze zakelijke applicaties te ontwikkelen voor elk apparaat en voor een brede reeks van mobiele platformen.    

“Al ruim 30 jaar streeft Progress ernaar om ontwikkelaars te voorzien van de nieuwste technologieën zodat zij hun plannen kunnen verwezenlijken”, zegt Jerry Rulli, Chief Operating Officer bij Progress. “Met het uitbrengen van de Classroom Edition van de OpenEdge Developer Kit willen we de volgende generatie van developer-‘entrepreneurs’ inspireren. Het gratis aanbod biedt studenten de kans om zich te ontwikkelen als de topontwikkelaar van de toekomst. Zij hebben hiermee de beschikking tot de meest innovatieve, zakelijke applicatie ontwikkeltools die verkrijgbaar zijn in de markt, waaronder Progress OpenEdge.”

Progress OpenEdge is een compleet applicatie ontwikkelplatform waarmee dynamische applicaties gebouwd kunnen worden die de bedrijfsprocessen ondersteunen en veilig in te zetten zijn op elk platform, mobiel apparaat en in de cloud.

Meer informatie over de Progress OpenEdge Developer Kit: Classroom Edition en de bijbehorende trainingsmogelijkheden is te vinden op
https://www.progress.com/openedge/classroom-edition

Share this press release: