17 nov, 2015

Progress bereidt klanten en partners voor op het digitale tijdperk met nieuwste OpenEdge release

Nieuwe versie biedt verbeterde databeveiliging en multi-platform/multi-device ontwikkeling- en implementatiemogelijkheden


Progress (NASDAQ:PRGS) brengt Progress® OpenEdge® 11.6 uit. Het op grote schaal gebruikte platform voor de snelle ontwikkeling, ingebruikname en beheer van bedrijfsapplicaties, biedt  met de nieuwste release een betere gebruikerservaring, meer veiligheid voor de gebruiker en verbeterde productiviteit voor de ontwikkelaar. 

"Wereldwijd groeien de uitgaven van bedrijfsapplicatiesoftware met 7,5 procent tot $149,9 miljard in 2015. In 2019 groeien de uitgaven tot zelfs $201 miljard", aldus Gartner. Analisten verwachten dat de groei in uitgaven op de langere termijn wordt bepaald door modernisering, functionele uitbreiding en digitale transformatie."

 

Gebruikerservaring en toegankelijkheid

Om bedrijven succesvol te ondersteunen bij hun digitalisering, nam Progress  in 2014 Telerik over. In het verlengde hiervan biedt Progress nu de Telerik® Platform voor OpenEdge®-applicatie aan. Klanten en partners kunnen nu OpenEdge-applicaties uitbreiden met mogelijkheden voor geavanceerde en gebruiksvriendelijke mobiele applicatieontwikkeling, test- en deployment functies en het eenvoudig te gebruiken JavaScript Data Objects (JSDO). JSDO ondersteunt een soepele integratie van mobiele applicaties met bestaande Progress OpenEdge business logica.

 

De combinatie van het Telerik Platform voor OpenEdge en de applicaties van Progress OpenEdge, benadrukt de focus van Progress om bedrijfskritische applicaties te leveren die aan de eisen van SaaS/Cloud, web en mobiele omgevingen tegemoet komen. Het biedt uitgebreide platformondersteuning die is gebaseerd op open interfaces die de standaard van de industrie zijn en uitgebreide schaalbaarheid voor de cloud met ongelimiteerde dataopslagmogelijkheden.  

 

"Onze klanten zijn mobiel en hebben applicaties nodig die geschaald kunnen worden om meerdere devices te ondersteunen én toch gebruiksvriendelijk zijn", zegt Sophy Nathanail, CEO, Apero Solutions. "De combinatie van Progress OpenEdge en het Telerik Platform voor OpenEdge-applicaties is een fantastische oplossing. We krijgen de gebruikerservaring en het ontwikkelingsplatform waar Telerik bekend om staat, gepaard met betrouwbaarheid en integriteit van Progress waardoor ze al drie decennia de leider in applicatieontwikkeling zijn."

 

Databeveiliging en -toegang

Databeveiliging en -toegang blijft een belangrijk thema. Het Progress OpenEdge-platform maakt veilige applicaties met uitgebreide ondersteuning mogelijk door middel van het nieuwste Transport Layered Security (TLS). Dit zorgt voor privacy tussen communicerende applicaties en applicatiegebruikers. Het Progress OpenEdge-platform biedt daarnaast ook  veilig databeheer via multi-tenant table implementaties en helpt bij het minimaliseren van het gevaar op cyberaanvallen.

 

Productiviteit van de ontwikkelaar

Het is de missie van Progress om technologie te leveren die klanten en partners helpt bij het verbeteren van het bedrijf, het verlagen van kosten en het verhogen van operationele effectiviteit. Een belangrijk aandachtspunt voor deze nieuwe release van het OpenEdge-platform was gebaseerd op de input van de community, bestaande uit ontwikkelaars van Progress die als doel hebben de productiviteit verder te verbeteren.

 

"Onze klanten en partners zijn de drijvende kracht achter het Progress OpenEdge platform. Daarom is het voor ons belangrijk de nieuwste en beste functies te bieden. Zo blijven ze competitief in een zeer intense markt", zegt Colleen Smith, Vice-President en General Manager, Progress OpenEdge. "De release richt zich op de uitdagingen die elk bedrijf tegenwoordig moet overwinnen; beveiliging, mobiele ontwikkeling en gebruikerservaring. Het brengt de beste technologie samen met de betrouwbaarheid waar we om bekend staan."

 

De nieuwste release van Progress OpenEdge is vanaf nu beschikbaar. Bezoek voor meer informatie: https://www.progress.com/openedge/whats-new

Share this press release: