28 nov, 2013

Ontwikkelen van zakelijke apps draait om flexibiliteit en gebruiksgemak

Onderzoek Progress: partners en eindgebruikers bevestigen belang van snelheid, aanpasbaarheid en gebruiksgemak van applicatie-ontwikkelplatformen

Rotterdam
28-Nov-2013

Flexibiliteit en gebruiksgemak zijn cruciaal voor het succesvol ontwikkelen van applicaties. Dit blijkt uit onderzoek onder 160 onafhankelijke softwareleveranciers en IT-professionals, gehouden door Progress (NASDAQ: PRGS). Het onderzoek werd gehouden tijdens de EMEA PUG Challenge. Slechts vier procent van de respondenten gaf aan dat het vinden van een ontwikkelaar met de juiste kennis en kunde gemakkelijk was, tegen 50 procent die het juist erg moeilijk vindt.

De onderzoeksresultaten laten duidelijk zien dat er meer aandacht geschonken moet worden aan het gebruiksgemak van ontwikkelplatformen en minder aan de technische mogelijkheden. Slechts 41 procent van de respondenten is van mening dat technische expertise de belangrijkste eigenschap moet zijn van een ontwikkelaar. Een kwart van de respondenten gaf aan dat de succesvolle implementatie van hun eigen mobiele applicaties in de weg werd gestaan door het gebrek aan een goede ontwikkelaar.

Een ruime meerderheid van de respondenten onderstreepte het belang van een flexibel applicatie-ontwikkelplatform. 87 procent gaf aan dat hun ontwikkelaars normaal gesproken gelijktijdig werken aan een tot vier applicaties en 74 procent aangaf dat hun zakelijke applicaties voor meer dan een device geschikt moet zijn. Bijna de helft (47 procent) van de respondenten vindt dat snelheid een belangrijk aspect is in de ontwikkeling van applicaties en dat deze applicaties binnen een week opgeleverd moeten worden om aan de verwachting van hun klanten te voldoen.

De EMEA PUG Challenge werd gehouden op 7 en 8 november in Brussel en werd georganiseerd door de onafhankelijke Progress User Group (PUG). Het evenement werd bezocht door 450 ontwikkelaars, partners en eindgebruikers uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Tijdens het evenement werden best practices op het gebied van applicatie-ontwikkeling en data-integratie gedeeld, inclusief informatie over de laatste mobiele en cloud-technologieën.

“De resultaten van het onderzoek laten zien dat de manier waarop zakelijke applicaties worden ontwikkeld aan het veranderen is. Flexibiliteit en gebruiksgemak zijn nu de belangrijkste zaken in het ontwikkelproces”, zegt Mark Armstrong, vice president en managing director EMEA bij Progress.

“Ontwikkelaars zijn genoodzaakt om aan verschillende projecten tegelijk te werken en hebben te maken met strakke deadlines. Tevens moeten deze projecten geschikt zijn voor meerdere devices. Hierdoor mag het geen verrassing zijn dat de hedendaagse community van applicatie-ontwikkelaars een grote behoefte heeft aan tools die flexibel, snel en eenvoudig te gebruiken zijn. Het is duidelijk dat deze kenmerken een belangrijke rol spelen bij het vinden van een platform dat een snelle levering van sterke applicaties voor meerdere devices, platformen en doelgroepen garandeert.”

“Er bestaat geen twijfel dat partners, gebruikers en ontwikkelaars voordeel kunnen halen uit het eenvoudig in te zetten en flexibele Platform-as-a-Service aanbod datProgress® Pacific™ biedt,” zegt Bert Tukkers, President van de EMEA PUG en directeur van Flusso. “Tegenwoordig willen steeds meer organisaties zakelijk applicaties waarmee zij eindgebruikers kunnen voorzien van waarde toevoegende diensten die hen onderscheidt van de concurrentie. Met deze toenemende vraag neemt ook de behoefte aan snelheid, flexibiliteit en gebruiksgemak toe. Dat is ook duidelijk terug te zien in het onderzoek dat is uitgevoerd.”

Overige informatie:
Progress Corporate Blog
Progress App Dev Blog
Progress DataDirect Blog
Meer informatie over de EMEA PUG Challenge:https://www.facebook.com/PUGChallenge of volg #PUGChallenge op Twitter!
Volg de Progress Exchange groep op LinkedIn
Volg Progress Software op Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+
Volg Progress DataDirect op Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+

Share this press release: