6 dec, 2016

Museum brengt 26 miljoen kunstvoorwerpen en 300 jaar geschiedenis naar de digitale wereld met Progress Sitefinity

Gecentraliseerde, vereenvoudigde aanwezigheid op het web verhoogt het online verkeer van het museum met 12%, het gebruik van de digitale collectie met 155%, sociale media verwijzingen met 100% en de online omzet met 24%


Rotterdam - Progress (NASDAQ: PRGS) maakt bekend dat ‘The Henry Ford’, het internationaal erkende culturele museum voor de Amerikaanse geschiedenis en innovatie, Progress Sitefinity® CMS in gebruik heeft genomen om de digitale ervaringen van haar drie miljoen online bezoekers te optimaliseren.

De collectie van het museum bevat meer dan 26 miljoen artefacten, afkomstig uit 300 jaar Amerikaanse geschiedenis. The Henry Ford verwelkomt 1,7 miljoen bezoekers per jaar en nog eens 3 miljoen via de website en mobiele apps. Slechts 5% van de collectie is in het museum zelf te bezichten. Om de hele collectie open te stellen voor de bezoekers en mensen over de hele wereld een kans te geven alle artefacten te zien, werd de collectie gecentraliseerd en gedigitaliseerd. Hiervoor werd meer dan 1,5 terabyte aan data van meer dan 40 websites verwerkt in een gemakkelijk te navigeren mobielvriendelijke, digitale ervaring.

“Omdat 50% van ons online verkeer is afkomstig van mobiele apparaten, moet de gebruikerservaring naadloos zijn en makkelijk te gebruiken.  Daarnaast moet het geoptimaliseerd voor zoekopdrachten. Om aan deze eisen te voldoen, kwamen we bij Progress Sitefinity uit”, aldus Matt Majeski, directeur Digital en Emerging Media bij The Henry Ford. "Met de Progress Sitefinity CMS, kunnen we de gebruikerservaring optimaliseren."

Sinds de lancering van de nieuwe site steeg het online bezoek met 12% en het gebruik van de digitale collectie met 155%. De online omzet is met 24% gestegen omdat de website nieuwe inkomstenbronnen mogelijk maakt, zoals de aankoop van beelden met hoge resolutie. Daarnaast stelt de nieuwe site The Henry Ford in staat om een nieuw publiek te bereiken.

 

Lees het hele verhaal hier.

Meer over Progress Sitefinity

Share this press release: