PRODUCTEN
13 feb, 2017

Progress maakt UI-bibliotheek voor ontwikkeling van Windows-applicaties beschikbaar voor open source en voegt zich hiermee bij .NET Foundation

Progress doneert meer dan 20 UI controls voor Universal Windows platform onder de Apache licentie en breidt hiermee bijdrage aan open source en .NET ontwikkelaarscommunity uit


Rotterdam, 13 februari 2017- Progress (NASDAQ: PRGRS) heeft Progress Telerik® UI® for Universal Windows Platform (UWP) beschikbaar gesteld voor open source. Dit betreft een verzameling van native UI tools voor het bouwen van Windows-applicaties. Daarnaast doneert Progress aan .NET foundation om bij te dragen aan de open ontwikkeling van het .NET-ecosysteem. Progress Telerik UI voor UWP is populair in de ontwikkelaarscommunity, bestaande uit 2,1 miljoen leden, van Progress en is open source gemaakt om de collaboratieve innovatie te stimuleren binnen de .NET ontwikkelaarscommunity.

“.NET is sinds de release van 15 jaar geleden een belangrijke pilaar in het ecosysteem van Microsoft-ontwikkelaars en wij zijn sinds de release van RAD Controls in 2002 een actieve ondersteuner van die community”, zegt Faris Sweis, Senior Vice President en General Manager van Developing Tooling bij Progress. “Met deze donatie breiden we onze toewijding aan het .NET ecosysteem uit en delen we onze ervaring met tooling voor de volgende generatie Windows-applicaties voor telefoons, tablets en desktops. Dit is precies waar open source om draait – het versterken van ontwikkelaars met de juiste grondtechnologie en expertise en ze op het juiste pad brengen naar productiviteit, met de juiste tools om elke uitdaging op het gebied van applicatie eisen het hoofd te bieden.”

Progress Telerik UI voor UWP reduceert het schrijven van codes en de time-to-market, waardoor ontwikkelaars de repititieve en tactische elementen van ontwikkeling kunnen verwijderen en zich kunnen focussen op het oplossen van de bedrijfsuitdagingen. Doordat Progress Telerik UI voor UWP open source en onderdeel van de .NET Foundation wordt, kunnen .NET ontwikkelaars niet alleen de bestaande capaciteiten in Telerik UI voor UWP gebruiken, maar hebben ze ook toegang tot meer dan 20 UI controls. Met deze controls kunnen ze Windows applicaties creëren die een enkele codebase delen en op meerdere Microsoft apparaten draaien. Dit zijn onder andere de populaire bedrijfskritische controls Grids, Charts, DataForm en ListView.

“De .NET Foundation is een bruisende community van open source-projecten en streeft ernaar om code te bieden aan ontwikkelaars die het gebruiken om een innovatieve en uitdagende community te bouwen”, zegt Tim Heuer, Principal Program Manager Lead bij Microsoft. “Native UI controls voor het bouwen van van Universal Windowsapplicaties zijn steeds belangrijker voor ontwikkelaars die applicaties ontwikkelen voor meerdere devices. We herkennen de waarde van Progress Telerik UI voor UWP en zien er naar uit om extra functionaliteit te ontwikkelen door deze bijdrage van onze community.”

Progress Telerik UI voor UWP is onderdeel van Progress Telerik DevCraft, de meest complete .NET toolbox voor ontwikkeling voor web, mobile en desktop. Als duurzame partner van Microsoft blijft Progress zijn oplossingen verbeteren om nieuwe Microsoft releases te ondersteunen, waaronder ASP.NET, ASP.NET MVC en Visual Studio, vaak voordat dit publiek beschikbaar is. Progress blijft professionele ondersteuning voor Progress Telerik UI voor Universal Windows Platform aanbieden.

Voor meer informatie over Progress en de .NET ontwikkeltools is beschikbaar op  www.telerik.com/devcraft.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Progress

Progress (NASDAQ:PRGS) is wereldwijd leider in applicatieontwikkeling, waarmee organisaties missiekritische bedrijfsapplicaties kunnen bouwen om succesvol te zijn in een steeds veranderende markt. Met een aanbod voor web, mobiel en data voor on-premise en cloud-omgevingen, ondersteunt Progress bedrijven wereldwijd bij het ontwikkelen van applicaties en draagt bij aan hun succes. Meer informatie: www.progress.nl of bel ons op: 010-235 1111 (NL) / 015-307700 (BE).

Share this press release: